Mijn naam is Angelique van Kranendonk – Laan. Samen met mijn man en drie jonge kinderen woon ik in het mooie en leuke Zijdewind. Aan ons huis zit een ruime schuur die mijn man vorig jaar heeft verbouwd tot een prachtige praktijkruimte.

Sinds ik in 2008 mijn diploma Pedagogische Wetenschappen behaalde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, werk ik als zelfstandig orthopedagoog. Ik heb gewerkt in opdracht van scholen, ouders, pgb-houders en andere praktijken. Tot voor kort werkte in de praktijk van kinder- en jeugdpsychiater dokter Pam te Den Helder en heb ik tal van kinderen met allerlei psychiatrische diagnoses behandeld.

Voor mijn studie Pedagogische Wetenschappen werkte ik als sociaal pedagogisch hulpverleenster met jongeren met gedragsproblemen en een lager IQ. Heel leuk en heel praktisch werk. Na een aantal jaar was ik echter toe aan meer theoretische verdieping. Ik wilde meer weten over de oorzaak en de aanpak van de gedragsproblemen die ik dagelijks zag.

Om mijn kennis op peil te blijven houden volg ik regelmatig cursussen; EMDR (2018/2019); rouwverwerking (2018); psychiatrische diagnostiek bij jonge kinderen (2015); druk, druk, druk (2014) oplossingsgericht coachen (2013) Diagnostiek en behandeling van autisme bij (jonge) kinderen (2012).

Inmiddels heb ik voldoende ervaring, theoretische kennis en praktische inzichten om vol vertrouwen aan de slag te gaan in mijn eigen praktijk. Je kunt van me verwachten dat ik aardig, respectvol en professioneel met je om ga. Al jarenlang werk ik met veel plezier en kinderen, jongeren en hun ouders. Ik hoop dit nog jaren te mogen blijven doen.