Poppetjes - werkwijzeDe kindertijd. Een heerlijke, onbezorgde tijd. Eindeloos ontdekken, fantaseren, ravotten, zingen, dansen, leren, spelen… Geen zorgen voor de dag van morgen. Zo hoort het tenminste. Maar soms gaat het anders. Je bent te verdrietig om te dansen en te zingen. Je hebt steeds maar boze fantasieën. Je bent te bang om nieuwe dingen te ontdekken. Je weet niet wat en hoe en met wie je kunt spelen. Ravotten mondt steeds uit in ruzie. Of er zijn wel zorgen voor de dag van morgen.

Als de kindertijd niet zo onbezorgd verloopt als zou moeten, is het fijn om hulp te krijgen. Iemand die naar je luistert, samen met jou oplossingen bedenkt en je aanmoedigt om door te zetten, ook als het moeilijk is.

Kennismaken

Je kunt altijd bellen, mailen of langskomen om kennis te maken. Ik kan je dan meer vertellen over mijn werkwijze en je vragen beantwoorden. Ik kan ook alvast een inschatting maken of jouw vraag bij Kinderpraktijk Van Kranendonk thuishoort. Iedere vraag is welkom.

Hulp vergoed krijgen

Om hulp vergoed te krijgen is een verwijzing van de huisarts of het wijkteam van de gemeente waar je woont nodig. Behandelingen bij Kinderpraktijk Van Kranendonk worden vergoed door de gemeente Schagen, Den Helder en Texel. Meestal is volledige vergoeding mogelijk.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we uitgebreid in op jouw vraag en jouw gewenste situatie. Er wordt uitgebreid stil gestaan bij de reden van aanmelding, de gezinssituatie, school, vrije tijd, gezondheid en de ontwikkeling tot nu toe. Aan het eind van de intake worden desgewenst vervolgafspraken gemaakt.

Afspraken

Als besloten wordt met ouders afspraken te maken, wordt een eerste afspraak gemaakt en per keer gekeken of vervolgafspraken nodig zijn. Met kinderen worden meestal de eerste drie afspraken ingepland. Kinderen weten dan waar ze aan toe zijn en dat ze tijd hebben om te wennen. Na drie keer wordt gekeken of er effect is en het kind het prettig vindt om te komen. Vervolgens kunnen vervolgafspraken worden ingepland. Soms heeft het kind na drie keer voldoende handvatten om weer verder te kunnen.

Afscheid nemen

Als het kind en/of ouders het idee hebben de gewenste situatie te hebben bereikt, is het tijd om afscheid te nemen. Dit gaat altijd in overleg. Kinderen krijgen een diploma van alles wat ze geleerd hebben. Jongeren en ouders krijgen een samenvattend verslag van wat besproken is.